Pfaff kantinkääntäjä

Kantinkääntäjä tilkkuiluun, Pfaff IDT™

Tuotekoodi: 821163096

145,00 €

Tuote lisättiin ostoskoriin. shopping_cart Siirry koriin

Ompele kanttaus nopeammin ja tarkemmin!
PFAFF®-kanttauslaitteella voit ommella kanttauksen tilkkutyöhösi nopeasti ja tasaisesti. Luo 1/2" (n.12mm) leveä kanttaus ja kiinniitä se samalla kertaa!

Sisältää erityispaininjalan käytettäväksi IDT™:n kanssa, jotta kanttaus syöttyy tasaisesti ja lopputulos on kaunis.

Mukana selkeä kuvallinen ohje (englanniksi).

 

Sopii käytettäväksiseuraavien Pfaff®-ompelukoneiden kanssa:

creative sensation™ pro II

creative sensation™ pro

creative sensation™

creative vision™

creative performance™

creative™ 4.5, 4.0, 3.0, 2.0

performance™ 5.0, 5.2

quilt expression™ 4.2, 4.0, 720

expression™ 3.5, 3.2, 3.0, 2.0

expression™ 150, 710

creative icon™

performance icon™

 

 

Jotta saat kääntäjän kiinnitettyä paikalleen, on pistolevysi näytettävä tältä:

Pfaff pistolevy

Mikäli pistolevyssäsi ei ole oikean yläkulman reikiä, tarvitset myös uuden pistolevyn. Mainitse se silloin tilauksesi lisätiedoissa.

 

 

Käyttöohje:

Leikkaa ohuesta kudotusta kankaasta 45 mm:n levyinen kaitale kantataksesi reunan 12 mm:n kanttauslaitteella.

1. Kiinnitä koneeseen tikkausjalka ja ohjain.

2. Valitse koneeseen suoraommel tai käsin ommeltua muistuttava tikkausommel.

3. Aseta kiinnityslevy ompelukoneen pistolevyn päälle. Kohdista kiinnityslevyn piena koneen pistolevyn yläaukon päälle. Ruuvaa kiinnityslevy paikalleen yhdellä ruuvilla.

4. Aseta kanttauslaite kiinnityslevyn päälle ja säädä laite kuvan mukaisesti. Kiinnitä kantinkääntäjä paikalleen kahdella sormiruuvilla ja aluslevyllä.

5. Mittaa ompelutyösi pituus ja lisää mittaan ainakin 15 cm.

6. Leikkaa tätä mittaa vastaava määrä 45 mm:n kaitaleita ja liitä ne yhteen. Leikkaa kaitaleen pää teräväksi.

7. Liu’uta kaitale kanttauslaitteeseen nurja puoli itseesi päin kuvan mukaisesti. Käytä apuna pinsettejä.

8. Kun kaitale on kanttauslaitteen sisällä, pidä taitetusta kaitaleesta kiinni vasemmalla kädellä ja vedä sitä laitteen läpi kuvan mukaisesti. Kankaasta tulee kaksinkertainen nauha.

9. Nosta paininjalka ja vedä kaitale paininjalan alle ja suoraan taaksepäin niin, että sitä menee 5-6 cm neulan taakse. 10. Liu’uta kantattava kangas oikea puoli ylöspäin kanttauslaitteen aukkoon. Siirrä ommelta oikealle tai vasemmalle, kunnes neula on halutussa kohdassa.

 

Kanttauksen kulman ompeleminen:

Ompele työn reunaan asti, päättele ja ota tilkkutyö pois kanttauslaitteesta. Pidä työ kanttauslaitteen lähellä kääntäessäsi kulmia. Paina käännetty kangas sormella litteäksi.

 

Viistottu kulma:

1. Käännä ja paina viisto yläkulma paikalleen ja neulaa isolla nuppineulalla. Käsittele samoin kulma työn nurjalla puolella.

2. Jatka kanttauksen ompelemista vetämällä kangaskaitale kanttauslaitteen läpi ja laita samaan aikaan tilkkutyön nurja puoli paininjalan alle ja jälleen kanttauslaitteeseen.

3. Varmista, että taitos on oikein sekä oikealla että nurjalla puolella vetämällä tilkkutyötä edestakaisin muutaman kerran.

4. Laske neula pitämään kanttausta paikallaan ja poista nuppineulat. Vedä lankoja työn taakse ja jätä pitkät hännät ennen ompelun aloittamista. Ompele muutama tikki taaksepäin ja ompele kanttaus paikalleen. Ompele muut kulmat samoin.

 

Kanttauksen päättäminen:

1. Ompele kanttaus tilkkutyön kaikille sivuille. Kun kanttauksen reunat ovat melkein kohdakkain, leikkaa pois liika kangas kanttauksen aloitusreunasta.

2. Jatka ompelua ja liitä kanttaus taas limittäin. Irrota tilkkutyö kanttauslaitteesta ja leikkaa kanttaus niin, että jää 2,5 cm:n häntä. Käännä aukon reunat ja neulaa paikalleen. Ompele sauma taitetun reunan yli.

chevron_leftTakaisin

Katso myös